Miten markkinoida oikealle yleisölle?

Kirjoittanut: Robin

14 kesäkuun, 2022

Markkinoinnissa kaikessa on kyse kohdeyleisölle kohdistamisesta. Kaikkea ei voi myydä kaikille, tai voi, mutta usein se näkyy tuloksissa. Markkinointistrategioissa ja kampanjoissa tämä on usein myös se, mikä menee pieleen. On siis erittäin tärkeä palata tähän vuosittain ja käydä kohderyhmä perin pohjin läpi.

Ongelmana ei kuitenkaan useimmiten ole kohdeyleisön löytäminen ja heidän saavuttaminen, vaan väärän kohdeyleisön kohdentaminen. Jos sä yrität myydä tuotteitasi väärälle kohderyhmälle, he eivät osta niitä sinulta. Melko loogista, mutta usein kohdeyleisöä rakentaessa puuttuu selkeä rakenne ja kohdeyleisö jää liian laajaksi, minkä takia päädytään väärään kohdeyleisöön.

Kohdeyleisöjä voi kuitenkin olla monia. Pitää olla vain tarkkana, että kohderyhmät eivät eroa toisistaan valtavasti, ettei markkinointimateriaalit sekoitu ja aiheuta hämmennystä kohderyhmissä.

Miten rakentaa oikea kohdeyleisö ja ostajapersoonat?

Ensiksi kannattaa lähteä liikkeelle perusasioista. Minkä ikäinen kohderyhmäsi on? Mitä sukupuolta he edustavat? Missä maantieteellisellä alueella he sijaitsevat? Käyvätkö he töissä tai opiskelevatko he?  Ovatko he eläkkeellä tai työttömiä? Kohderyhmän voi yrittää miettiä ihmisenä, jolle yrität keksiä ulkonäön. Tästä käytetään toisin myös nimitystä ostajapersoona.

Nykypäivänä tämä ei kuitenkaan riitä, vaan pitää mennä syvemmälle. Pitää miettiä, mitä he harrastavat? Miten he viettävät vapaa-aikaa? Mitkä ovat heidän arvoja? Mistä he ovat kiinnostuneita? Missä elämäntilanteessa he ovat? Mitä haasteita he kohtaavat? Minkälainen heidän arki on? Mistä he etsivät tietoa?

Ostajapersoonat ovat kuitenkin paljon enemmän kuin vain kasa dataa. He ovat oikeita ihmisiä joihin vaikuttaa eri asiat. Ostajapersoonat auttavat sinua keräämään tietoa eri kohderyhmistä ja asioista jotka vaikuttavat heihin positiivisesti sekä negatiivisesti. Mitä paremmin pystyt ottamaan nämä vaikuttajat huomioon viestinnässä ja markkinointimateriaaleissa, sitä paremmin kampanjasi tulevat menestymään.

Yleensä ostajapersoonia rakentaessa luodaan yhteensä 2 – 5 eri ostajapersoona, jotka kuuluvat samaan gatekoriaan. Näin saadaan tarpeeksi laaja ryhmä, minkä avulla voidaan tuottaa kaikki tarpeelliset materiaalit. Jos tarvitset kuitenkin apua omien ostajapersoonien rakentamisessa, ole meihin rohkeasti yhteydessä, autamme sinua mielellään!

Kommentit

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *